Αφοσίωση στην προστασία του περιβάλλοντος

Ένα μικρό χαμογελαστό κορίτσι κάθεται στο αυτοκίνητο αγκαλιά με το αρκουδάκι του και τα μάτια κλειστά

Η Clarios κατέχει ηγετικό και ενεργό ρόλο στις πρακτικές και τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, οι οποίες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό όλο τον κόσμο. Η φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση της Clarios, που αποδεικνύεται με την μείωση των βιομηχανικών απορριμμάτων και άλλες υπεύθυνες πρακτικές που ακολουθούνται κατά την παραγωγή, ήταν βασικό μέρος της εταιρικής της ευθύνης από την πρώτη μέρα. Σήμερα η δέσμευση αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο του προγράμματος ecosteps®, το οποίο προωθεί τη σωστή διάθεση και ανακύκλωση των παλαιών μπαταριών μόλυβδου οξέος.

Δεσμευόμαστε να μειώνουμε συνεχώς την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα των υποδομών μας, προωθώντας τη βιωσιμότητα στα πλαίσια της αλυσίδας εφοδιασμού και κάνοντας υπεύθυνη χρήση των φυσικών πόρων και των προϊόντων.

Μια βιώσιμη επιχείρηση για τις επόμενες γενιές

Η Clarios προσπαθεί συνεχώς να ενεργεί υπεύθυνα σε σχέση με το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα. Με υποδομές που χρησιμοποιούν την παγκοσμίως υπερσύγχρονη τεχνολογία και τις καλύτερες πρακτικές, οι ενέργειές μας σχετικά με την παραγωγή και την ανακύκλωση έγιναν σημείο αναφοράς στη βιομηχανία αναφορικά με τις αποδόσεις σε θέματα υγείας, ασφάλειας και περιβάλλοντος.

Η αφοσίωσή μας στη βιωσιμότητα αποδεικνύεται με τις καινοτομίες μας στην προηγμένη βιομηχανία μπαταριών για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα. Εξάλλου παρέχουμε τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στην αγορά ανταλλακτικών και εξαρτημάτων, βοηθώντας έτσι τους πελάτες μας να εξοικονομήσουν ενέργεια, να μειώσουν τη μόλυνση του περιβάλλοντος και την κατανάλωση καυσίμων και να ανακυκλώνουν σε μεγαλύτερο βαθμό.

Ηγετική στην ανακύκλωση μπαταριών μολύβδου οξέος

Οι καινοτόμες και από τεχνολογικής άποψης προηγμένες διαδικασίες κατασκευής σημαίνουν ότι ο μόλυβδος που περιέχει κάθε μπαταρία οχημάτων της VARTA ® ανακυκλώνεται σε ποσοστό έως και 99%. ¨Έτσι, κάθε φορά που αγοράζετε ένα από τα προϊόντα μας μπορείτε ένα είστε βέβαιοι ότι βοηθάτε στη διατήρηση πολύτιμων φυσικών πόρων, ενώ παράλληλα ωφελείστε από τα πλεονεκτήματα που επιφέρει η ανακύκλωση.

Η Clarios είναι περήφανη που συνέβαλε στην ανάπτυξη της μεθόδου ανακύκλωσης κλειστού κυκλώματος (closed loop), μια από τις πλέον επιτυχημένες πρακτικές ανακύκλωσης παγκοσμίως. Χάρη και στην πολύτιμη συνεισφορά των πελατών μας έχουμε συμβάλει, οι μπαταρίες οχημάτων μόλυβδου οξέος να είναι το καταναλωτικό προϊόν με τα υψηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης στις Η.Π.Α. και ποσοστά συλλογής που ξεπερνούν τα 97%.

Το πιο σύγχρονο κέντρο ανακύκλωσης στην Ευρώπη άρχισε να λειτουργεί το 1905 στο Krautscheid της Γερμανίας από την Clarios. Σήμερα το κέντρο υποβάλλεται σε βελτιώσεις για να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό.

ecosteps®: ο υπεύθυνος, βιώσιμος τρόπος ανακύκλωσης μπαταριών

Το αποτελεσματικό πρόγραμμα ανακύκλωσης ecosteps, είναι το πιο επίκαιρο μέτρο που που λαμβάνει η VARTA®, για να ανταποκριθεί στη δέσμευσή της να διατηρήσει τους φυσικούς πόρους και να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα ecosteps, το οποίο σήμερα λανσάρεται σε όλη την Ευρώπη, σχεδιάστηκε ειδικά για τη σωστή διάθεση και την ανακύκλωση παλαιών μπαταριών οχημάτων, έτσι ώστε εσείς να είστε ήσυχοι πως όλος ο μόλυβδος που αφαιρέθηκε από την μπαταρία σας θα ξαναχρησιμοποιηθεί και πως πληρούνται όλες οι νομικές απαιτήσεις. Γι’ αυτό και τόσα συνεργεία σε όλη την Ευρώπη εγγράφονται στο πρόγραμμα ως επίσημα σημεία συλλογής.

Αναζήτηση μπαταριών VARTA®


Sei un Professionista? Usa la nostra funzione di ricerca avanzata sul VARTA Partner Portal.

Εύρεση αντιπροσώπου VARTA®

Βρείτε άλλους Εμπόρους