Ένα μαύρο αυτοκίνητο εμφανίζεται από το πλάι να κινείται σ' ένα δρόμο

Τεχνολογία EFB

Η VARTA® προσφέρει προϊόντα τύπου enhanced flooded battery (EFB) που παρέχουν ανώτερη αξιοπιστία και απόδοση συγκριτικά με τις βασικές μπαταρίες οξέος μολύβδου για αυτοκίνητα και οχήματα εμπορικών εφαρμογών. Οι μπαταρίες μας είναι φτιαγμένες για να εξυπηρετούν τις εξατομικευμένες ανάγκες των πελατών μας και κατασκευάζονται σε εγκαταστάσεις σε όλη την Ευρώπη που πληρούν τα υψηλότερα δεδομένα ποιότητας.

Τεχνολογία ΕFB για αυτοκίνητα

Οι μπαταρίες EFB υποστηρίζουν εφαρμογές που λειτουργούν και σε κατάσταση μερικής φόρτισης και δεν απαιτούν τα χαρακτηριστικά βαθιάς εκφόρτισης όπως μία μπαταρία AGM, χάρις στο πολυ-ινώδες ύφασμα που προστίθεται στη θετική επιφάνεια της πλάκας.Αυτό βοηθά στη σταθεροποίηση του ενεργού υλικού των πλακών και ενισχύει την αντοχή.

Στα πλεονεκτήματα περιλαμβάνονται:

 • Περισσότερο από τη διπλάσια κατάσταση μερικής φόρτισης και απόδοση βαθιάς εκφόρτισης σε σχέση με τις συμβατικές μπαταρίες.
 • Υποστήριξη για ένα μεγάλο αριθμό εκκινήσεων και μακρών περιόδων χωρίς λειτουργία μηχανής.
 • Βελτιωμένη αποδοχή φόρτισης συγκριτικά με τις συμβατικές μπαταρίες τεχνολογίας flooded.
 • Διαθέσιμα μοντέλα που βελτιώνουν τη θερμική σταθερότητα για χρήση σε τμήματα μηχανημάτων και θερμά κλίματα.
 • Ιδανικές για τεχνολογίες οχημάτων start-stop χωρίς τεχνολογία ανάκτησης ενέργειας πέδησης και για οχήματα με ενεργειακές ανάγκες άνω του μέσου, είτε αυτό σημαίνει ένα πιο απαιτητικό πρόγραμμα οδήγησης είτε εγκατεστημένο πρόσθετο εξοπλισμό και αξεσουάρ.
 • Επιπλέον, τα προϊόντας μας EFB είναι κατασκευασμένα με τεχνολογία πλέγματος PowerFrame® για υψηλή ισχύ εκκίνησης και αξιόπιστη απόδοση.

Τεχνολογία ΕFB για οχήματα εμπορικών χρήσεων

Η μοναδική μπαταρία VARTA® Promotive EFB είναι ειδικά σχεδιασμένη για οχήματα εμπορικών χρήσεων με υψηλή απόδοση και είναι η κορυφαία σε αντιμετώπιση της στρωμάτωσης οξέος και σε αντίσταση σε κραδασμούς. Είναι το μοναδικό προϊόν στην αγορά με στοιχείο ανάμιξης οξέος, που αναπτύχθηκε και κατοχυρώθηκε ως αποκλειστική ευρεσιτεχνία της Clarios, πρώην Johnson Controls Power Solutions. Η τεχνολογία EFB εξασφαλίζει αξιόπιστη απόδοση για εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων και είναι ιδανική για τοποθέτηση στο πίσω άκρο του πλαισίου.

Στα πλεονεκτήματα περιλαμβάνονται:

 • Το μοναδικό στοιχείο ανάμιξης στο εσωτερικό μειώνει τη διάστρωση οξέος και είναι η βέλτιστη λύση για όλες τις εφαρμογές βαθιάς εκφόρτισης. Είναι ένα μηχανικό σύστημα που χρησιμοποιεί τη δύναμη της αδράνειας του οχήματος για την υποστήριξη της ανάμιξης των οξέων στις μπαταρίες flooded.
 • Ανώτερες εσωτερικές στερεώσεις με την καλύτερη στην κλάση τους θερμοκόλληση: Πολύ υψηλή αντίσταση σε κραδασμούς και τέλεια εφαρμογή για εγκαταστάσεις στο όριο του πλαισίου εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή απόδοση.
 • Ο μοναδικός σχεδιασμός Labyrinth Lid παρέχει 100% ασφάλεια διαρροής και χαμηλή κατανάλωση νερού.
 • Εγγυημένα υψηλή αντοχή κύκλου με τη χρήση της τεχνολογίας PowerFrame®, βελτιωμένου θετικού πόλου και πρόσφυσης πλέγματος-μάζας. Ενα πολύ-ινώδες ύφασμα που προστίθεται στη θετική επιφάνεια, βελτιώνει σταθερά την απόδοση του κύκλου ζωής.
 • Ελαχιστοποιεί το κόστος εγγύησης.

Χαρακτηριστικά τεχνολογίας EFB

Ο καμβάς είναι ένα πρόσθετο πολυεστερικό στοιχείο ανάμεσα στην πλάκα και το διαχωριστή. Ο καμβάς κρατά το δραστικό υλικό στη θέση του μέσα στην πλάκα και αποτρέπει τη διάβρωση της μάζας. Το αποτέλεσμα: ενισχυμένη αντίσταση βαθιάς εκφόρτισης και ανώτερη αποδοχή φόρτισης.

Το κολλημένο πολυινώδες ύφασμα κρατά τις πλάκες στη σωστή τους θέση διαρκώς και σε κάθε κατάσταση.

Κυκλοφορία Οξέων (Στοιχείο Ανάμιξης)

Ο κυκλοφορητής οξέος αποτρέπει τη στρωμάτωση οξέων. Είναι ένα κατασκευαστικό στοιχείο που χρησιμοποιεί τη φυσική κίνηση του αυτοκινήτου για να κρατήσει το οξύ μέσα στη μπαταρία σε διαρκή κυκλοφορία. Η πυκνότητα του οξέος μένει σε ομοιογενή επίπεδα, γεγονός που ενισχύει την αποδοχή φόρτισης και παρατείνει τη συνολική διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Λεπτομερής τομή μίας μπαταρίας EFB VARTA®

Αναζήτηση μπαταριών VARTA®


Sei un Professionista? Usa la nostra funzione di ricerca avanzata sul VARTA Partner Portal.

Εύρεση αντιπροσώπου VARTA®

Βρείτε άλλους Εμπόρους