Πως λειτουργεί μια μπαταρία; Εκφόρτιση μπαταριών Ποια μπαταρία για το αυτοκίνητό μου; Η ανατομία μιας Μπαταρίας Ασφάλεια και χειρισμός Σύγκριση Ικανότητας Κύκλου Powersports AGM τοποθέτηση μπαταρίας και πλήρωση Όροι μπαταρίας, ορισμοί, και γλωσσάρι
← Βασικές πληροφορίες για τις μπαταρίες

Εκφόρτιση μπαταριών

Όταν η μπαταρία δεν ξεκινάει το αυτοκίνητο, σημαίνει πως η μπαταρία έχει αποφορτιστεί - επειδή ξεχάσατε τους προβολείς αναμμένους ή επειδή ο εναλλακτήρας έχει βλάβη. Η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί και να αποδίδει πλήρως. Όταν όμως μια μπαταρία έχει φτάσει στο τέλος της διάρκειας ζωής της, τότε δεν μπορεί να επαναφορτιστεί αρκετά για να αποδίδει ικανοποιητικό επίπεδο ενέργειας. Τότε είναι "νεκρή" και πρέπει να αντικατασταθεί.

Όταν μια μπαταρία έχει αποφορτιστεί, μπορείτε να κάνετε εκκίνηση από άλλη, πλήρως φορτισμένη μπαταρία (βοηθητική μπαταρία). Περίπου 30 λεπτά οδήγησης αρκούν για να φορτίσει πλήρως ο εναλλακτήρας την μπαταρία. Όταν όμως ο εναλλακτήρας ή κάποιο άλλο εξάρτημα του ηλεκτρικού συστήματος του αυτοκινήτου έχει βλάβη, τότε η μπαταρία δεν θα επαναφορτιστεί, και ούτε μηχανικός, ούτε συνεργείο θα είναι σε θέση να την επαναφορτίσουν. Εάν λοιπόν η μπαταρία σας συνεχώς αποφορτίζεται, ελέγξτε πρώτα το ηλεκτρικό σύστημα, πριν αντικαταστήσετε την μπαταρία. Μπορεί το πρόβλημα να βρίσκεται στο ηλεκτρικό σύστημα και να μην φταίει η μπαταρία. Εάν υπάρχει βλάβη σε ένα στοιχείο του ηλεκτρικού συστήματος, αυτό θα αποφορτίζει συνεχώς την νεά μπαταρία και το αυτοκίνητο σας θα εξακολουθήσει να μην ξεκινάει.