Το ταμπλό ενός αυτοκινήτου με το ρολόι στ' αριστερά, το δείκτη ταχύτητας δεξιά και το κουμπί έναρξης στάσης στη μέση

Οι βασικές αρχές της τεχνολογίας start-stop

Τα συστήματα start-stop σβήνουν αυτόματα και ξαναξεκινούν τη μηχανή για να μειώσουν το χρόνο που μένει χωρίς κίνηση κι έτσι να περιορίσουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές. Η πλειοψηφία των κατασκευαστών επιλέγουν μπαταρίες VARTA® για τα οχήματα που βγάζουν στη γραμμή παραγωγής.

Η μπαταρία είναι η καρδιά του αυτοκινήτου. Δίνει ισχύ σε όλα – από τη μίζα έως τα σε διαρκή λειτουργία ηλεκτρικά συστήματα και τα ενσωματωμένα συστήματα αναψυχής. Η μπαταρία εξασφαλίζει διαρκή ισχύ για όλες τις λειτουργίες της διαδικασίας start-stop. Αυτές οι μπαταρίες κάνουν πολύ περισσότερα από το να εκκινούν απλά το αυτοκίνητο. Γι’ αυτό η ΜΠΑΤΑΡΙΑ είναι η ΚΑΡΔΙΑ του οχήματός σας.

Σήμερα τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν λειτουργία start-stop, και γι’ αυτό δημιουργήσαμε δύο καινοτόμες μπαταρίες VARTA® με δυνατότητα start-stop: τη VARTA® Silver Dynamic με AGM τεχνολογία για προηγμένα οχήματα start-stop με ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση, και τη Blue Dynamic με EFB τεχνολογία για συμβατικά οχήματα.

Οδήγηση & Επιτάχυνση

Ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης της ενέργειας αποσυνδέει τον εναλλακτήρα κατά την επιτάχυνση και υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης.  Αυτό σημαίνει πως διατίθεται περισσότερη ισχύς του κινητήρα στους τροχούς. Ο εναλλακτήρας επανασυνδέεται μόνο όταν ο βαθμός φόρτισης της μπαταρίας πέσει κάτω από ένα προκαθορισμένο όριο.

Απαιτήσεις από την μπαταρία:

Η μπαταρία αποφορτίζεται και φορτίζεται και πρέπει να τροφοδοτεί όλο τον ηλεκτρικό εξοπλισμό με την απαιτούμενη ενέργεια.


Πέδηση

Η πέδηση με ανάκτηση ενέργειας επιτρέπει στην κινητική ενέργεια του οχήματος να μετατραπεί εν μέρει σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία τροφοδοτείται πίσω στην μπαταρία.

Απαιτήσεις από την μπαταρία:

Η μπαταρία πρέπει να επαναφορτίζεται γρήγορα και να διαθέτει αρκετή χωρητικότητα για την επιπλέον ενέργεια. Η μπαταρία πρέπει να είναι σε θέση να λειτουργεί και με χαμηλά επίπεδα φόρτισης.

Στάση και Απενεργοποίηση του κινητήρα

Όταν το όχημα σταματάει, το σύστημα Start-Stop απενεργοποιεί τον κινητήρα.

Απαιτήσεις από την μπαταρία:

Ακόμα και όταν είναι αποφορτισμένη, η μπαταρία πρέπει να τροφοδοτεί τον εκκινητήρα με επαρκή ενέργεια εκκίνησης για να επανενεργοποιηθεί ο κινητήρας. 

Αναζήτηση μπαταριών VARTA®


Sei un Professionista? Usa la nostra funzione di ricerca avanzata sul VARTA Partner Portal.

Εύρεση αντιπροσώπου VARTA®

Βρείτε άλλους Εμπόρους