Ένας ηλικιωμένος άνδρας σε μία ασπρόμαυρη φωτογραφία

Η ιστορία της μάρκας VARTA® (1887-1909)

Οι μπαταρίες VARTA® σήμερα παρέχουν ανώτερη τεχνολογία, ισχυρή απόδοση και εξαιρετικές υπηρεσίες σε όλο των κόσμο για πάνω από 100 χρόνια.

1887: Ο Adolf Müller ανοίγει στη VARTA® το δρόμο για την επιτυχία

Τη δεκαετία του 1880 το εφευρετικό πνεύμα είναι πανταχού παρόν και παρουσιάζονται πολυάριθμες εφευρέσεις, που αλλάζουν ριζικά την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, όπως π.χ. ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, η ακτινογραφία και το ηλεκτρικό φως. Την ίδια δεκαετία ο ιδρυτής Adolf Müller λανσάρει την εταιρεία Büsche & Müller στο Hagen της Γερμανίας και ανοίγει το δρόμο για το μέλλον της VARTA®.

1890: Η AEG & η Siemens επενδύουν

Όταν η AEG και η Siemens αρχίζουν να παράγουν συσσωρευτές, ένα βασικό στοιχείο των μπαταριών, επενδύουν στην προκάτοχο της VARTA®, την εταιρεία Büsche & Müller. Έτσι ιδρύεται η εταιρεία Accumulatorenfabrik AG (εν συντομία: AFA).

1893: Οι μπαταρίες VARTA® τροφοδοτούν τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Γερμανία

Το Baker ‘Runabout’, το πρώτο όχημα που αγόρασε και οδήγησε ο Thomas Edison, είναι το πρώτο αμερικανικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που παρουσίασε στη Γερμανία ο Adolf Müller. Και φυσικά ήταν οι μπαταρίες AFA, προκάτοχοι των μπαταριών VARTA®, που το τροφοδοτούσαν με ενέργεια.

1904: Γεννιέται η επωνυμία VARTA®

Ιδρύεται η VARTA®, υπομάρκα της AFA, με αρχικό στόχο την παραγωγή μικρών, φορητών συσσωρευτών μολύβδου για την ανάφλεξη κινητήρα και εκτοπίζει την χειροκίνητη εκκίνηση. Η επωνυμία VARTA® είναι ακρωνύμιο του Vertrieb, Aufladung, Reparatur Transportabler Akkumulatoren και σημαίνει: Διάθεση, Φόρτιση, Επισκευή, Φορητών Συσσωρευτών.

1905: Η βραδινή οδήγηση γίνεται πιο ασφαλής

Όλο και περισσότεροι οδηγοί τολμούν να βγουν στους δρόμους το βράδυ και η VARTA® παρέχει τις πρώτες μπαταρίες για φωτισμό αυτοκινήτων.

Αναζήτηση μπαταριών VARTA®


Sei un Professionista? Usa la nostra funzione di ricerca avanzata sul VARTA Partner Portal.

Εύρεση αντιπροσώπου VARTA®

Βρείτε άλλους Εμπόρους